Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Eastwick på skolturné i Vasa och Korsholm

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bandet Eastwick består av Bo Lindberg, Katarina Åhlén, Peter Roos och Jens Ganman
Bild: YLE/Sofi Nordmyr

Det svenska bandet Eastwick är på skolturné och befinner sig just nu i Vasa. Turnén har de döpt till Tusen mil emellan. Musiken de spelar är akustisk folkrock och är en blandning av pop, rock och svensk folkmusik.

Svenska bandet Eastwick är ute på skolturné

Programmet är inte längre tillgängligt

Bandet består av Jens Ganman, Katarina Åhlén, Bo Lindberg och Peter Roos. De beskriver själva turnén som en "föreställning om medmänsklighet och ensamhet i den värld där vi ständigt är uppkopplade till varandra via tekniska hjälmedel".

De spelar och sjunger främst på engelska men på turnén har de gjort ett undantag och sjunger 80 procent på svenska och 20 på engelska. Variska skola är en finskspråkig skola.
- Vi är lite spända inför dagens spelning i Variska eftersom vi har förstått att språkunskaperna i svenska är lite varierande. Men vi får se hur det går, vi har inte tänkt byta upplägg till i morgon när vi spelar i den svenskspråkiga skolan, säger Jens Ginman.

I dag spelar de i Variska skola i Gamla Vasa och imorgon på Korsholms högstadium. Dessutom spelar de för allmänheten på Kulturskafferiet Ritz på fredag kväll.

Turnén produceras av nätverket Svenska nu och Sus Productions.