Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Radio Vega lägger upp ny musik på listan

Från 2013
Uppdaterad 12.02.2013 10:19.

Astrologen – Darin

Ännu en hitlåt från rikssvenska ”Så mycket bättre”. Här är det Darin (Darin Zanyar) som gör en fantastisk tolkning av Magnus Ugglas ”Astrologen”.

Webbplats

Let her go - Passenger

Passenger är samma som Mike Rosenberg som föddes i England men som åkte iväg till Australien för att resa runt och uppträda solo på olika barer. Han fick ihop så mycket pengar att han kunde spela in en ny skiva och resultatet blev bl.a. den här låten som stilmässigt går från traditionell folkmusik till en vacker ballad. Och nu fyller mannen som började som gatumusiker konsertsalar runt i Europa och låten klättrar upp på alla tänkbara listor.
Well you only need the light when its burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Webbplats

Som steg på månen - Pernilla Andersson

En låt som Pernilla ursprungligen skrev på engelska och hette ”Bring me the rainbow”. Enligt henne själv så fick hon inspiration att skriva den engelska texten efter att ha träffat en ”strippa” på en motorcykelklubb. Hon har gått en lång väg sedan debutskivan ”My journey” som utkom 1999 och förutom artisertiet så har hon blivit känd som förkämpe för den svenska kustens vatten och fiskar.
Webbplats

Crying out your name – Loreen

Trots att Loreen inte dricker alkoholm så sjunger hon i låten om hur hon tömmer minibaren för att fly från en krossad relation. En tradition är ju att fjolårets vinnare i ESC skall få någon form av utrymme i följande års program. Alla minns vi Lordi som plumsade på i snön i Lappland i öppningsvideon 2007. Frågan är vad SVT skall hitta på med Loreen.

Webbplats

En duva med brutna vingar –Tommys

Det är en stor händelse i dansbandssverige då österbottninska Tommys kommer ut med en ny skiva. Dessutom finns här en koppling till Tongåvan i Radio Vega som ofta får önskemål med texten ”nånting med Tommys”! Så hela albumet fick heta ”Nånting” samt en av låtarna på skivan.
Webbplats