Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Topp fem på Västnylands webb förra veckan

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Bildtext Olyckan skedde den tredje februari
Bild: Daniel Nordström

Den tragiska olyckan i Pumpviken lockade mest läsare på Yle Västnylands webb förra veckan.

En 4-årig pojke som åkte pulka gled ut på isen. Isen brast och pojken hamnade under vatten. Efter ungefär en halv timme under vattnet lyckades räddningsverkets dykare få upp honom.

Artikeln som berättade om att pojken är vid liv lockade mest läsare. Också artikeln som berättade om att olyckan hade skett på söndagen den tredje februari lockade många läsare förra veckan.

Också artiklarna om Raseborgs stads utvecklingsavdelning har lagts ned och utvecklingsplanerarens tjänst som försvann lockade många läsare förra veckan. Artikeln utvecklingsavdelningen som försvann var näst mest läst på Yle Västnylands webb förra veckan.

Också vinterunderhåll på våra vägar engagerar. Artikeln sämre vägunderhåll i Raseborglockade tredje mest läsare och var en av de mest kommenterade artiklarna på. Artikeln handlar om att samhällstekniska sektorn i Raseborg är tvungen att spara en halv miljon euro och det kan bland annat drabba vägunderhållet.

Artikeln Ekenäs gator intogs av militärpolisen var fjärde mest läst på Västnylands webb. Artikeln handlade om att en militärpolispluton från Nylands brigad övade att patrullera till fots och med fordon på Ekenäs gator på tisdagen. Idén är att simulera en så verklighetstrogen miljö som möjligt ifall det skulle uppstå en krissituation.

Också fredagens nyhet om att socialdemokratiska riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta kräver att försvaret köper av Sisu lockade många läsare. Texten var femte mest läst och en av de livligast kommenterade webbartiklarna på Yle Västnylands webb förra veckan.