Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Exodus ny etta på Vegalistan

Uppdaterad 11.02.2013 13:04.
Exodus

Exodus ny etta på Vegalistan

Efter 13 veeckor inne på Vegalistan lyckades Exodus ta sig ända upp till första plats, vilket är deras bästa placering med Genom natten.
Magnus Uggla föll ner till andra plats, tätt följd av Petra Marklund. Veckans nykomling är norska Kurt Nilsen med singeln Du sa från nya skivan.
Susanne Fellbrink, Tommys och Jonina Magnusdottir utmanar under veckan.

Utmanarna:

Susanne Fellbrink - Jag kommer hem igen

Singer songwritern Susanne Fellbrink från Stockholm.

Tillsvidare ganska okänd, trots att hon varit djupt engagerad i musiklivet i Stockholm länge. Men Susanne Fellbrink har inte slagit igenom så där helt och hållet. Hennes låtar från tidigare skivor har visserligen spelats på Sveriges Radio - men allra mest har hon sysslat med att arrangera stora konserter och shower med kända artister och så har hon haft sitt eget showroom Våningen i ett antal år.

Susanne Fellbrinks nya skiva heter Vilken känsla och dethär är snygg vispop - med låtar skrivna av en kvinna mitt i livet.
Jag kommer hem igen rullar på P4s spellista i Sverige.

Jonina Magnusdottir - Två stjärnor

Nordisk utmanare är isländskan Jónina Magnusdóttir och en sång som heter Två stjärnor. Jonina sjunger alltså på svenska här - sången har hon själv översatt. Denhär sången har skickats till oss av en lyssnare i Närpes som bland annat stod värd för ett besök av Jonina häromåret. Deras kontakt kommer av att de bor i vänorterna Närpes och isländska Akraness. Denhär sången är ursprungligen skriven på isländska av Magnús Þór Jónsson, hans artistnamn är Megas. Pianisten är Joninas systerson Leifur Jónsson.

Jonina bodde i Sverige i 8 år och sen dess gillar hon både svenska språket och hela Sveriges land.
Till vardags jobbar Jonina på en fiskfabrik men musiken är det som står hennes hjärta allra närmast.

Tommys - En duva med bruten vinge

Finlandssvensk utmanare är Tommys, som är skivaktuella igen - det har säkert dansbandsvännerna lagt märke till - och det är en låt som är skriven av Thomas Enroth och Lasse Berghagen. Inkommande lördag blir det också skivrelease med Tommys på Munsalagården, där bandet bjuder in till en danskväll med låtarna från nya albumet.

Tommys

Skivan bär titeln Nånting - och orsaken är att många i Tongåvan önskade just: spela nånting med Tommys - så Tom Käldström och Calle Kindbom skrev en låt som fick heta just så Nånting.
Enroth och Berghagen har bidragit med 2 låtar på skivan, men förutom det har Tommys gjort en egen version av en 15 år gammal svensktoppslåt med Wisex - Halva vägen heter låten och i den sången medverkar Ramona Nordberg från Åland.
I övrigt har Tommys blandat gammalt och nytt på nya skivan och dansant lär vara honnörsordet när bandet väljer in låtar för en ny skiva.
Tommys har spelat sen 1980 - senast de låg inne på Vegalistan var 2011. Då blev det 33 veckor på listan med Kom till sommaren min kära.