Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Hit, men... Baby Jump med Mungo Jerry

Från 2013
Uppdaterad 15.02.2013 10:54.
Mungo Jerry
Bild: Mungo Jerry

Hitmen lyssnar denna gång på bl.a. ny blues från Texas med Gary Clark Jr. och irländska indiefolkbandet Villagers. Mårten funderar på en grupp som var superb när det begav sig för nästan 30 år sedan. Men hur låter de idag och känner du igen dem? Hitmen med Dan Eskil Jansson, Mårten Svartström och Michael Cronström. Hitmen i Radio Vega torsdag kl. 18.03 och söndag kl. 17.10.

“Hit, men inte längre?”

Det kanske inte känns så just i dessa tider, men småningom är det sommar igen. Och med sommaren kommer diverse sommarlåtar som spelas varje sommar. En av dessa sommarklassiker är ”In The Summertime” med Mungo Jerry. Och den blev ju en listetta när den kom år 1970. Och när man idag pratar om Mungo Jerry, så är ”In The Summertime” ungefär den enda av deras låtar som folk minns.

Och det är kanske litet synd, för på 70-talet hade dom flera stora hittar. Bland annat en listetta till i deras hemland Storbritannien. Den kom i början av år 1971 och den äntrade hitlistan på plats nummer 32. Så föll den helt bort från listan ett tag, men det berodde inte på att folk slutat köpa singeln, utan på en poststrejk som gjorde att försäljningssiffrorna inte kom fram till dem som räknade dem.

Men så tog strejken slut och låten kom då in på en 14:e plats. Och kort därefter var den etta på hitlistan. Denna veckas förslag till ”Hit, men inte längre” är ”Baby Jump” med Mungo Jerry.