Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Västnyländska förluster i handbollsligan

Från 2013
Uppdaterad 14.02.2013 05:43.
Bildtext BK:s16 år gamla Oliver Helander pangde in nio bollar i Cocks mål.
Bild: YLE/Patric Westerlund

Såväl BK-46 från Karis som SIF från Sjundeå åkte på stryk på onsdagskvällen i herrarnas FM-liga i handboll. BK-46 förlorade hemma mot Cocks, SIF i Grankulla mot West.

I Karis bjöd BK-46 och Cocks från Riihimäki på ett verkligt målkalas, slutresultatet 30-35. I Grankulla vann West med siffrorna 27-24 över SIF.

I Karis bjöd lagen på en mycket jämn match, i paus ledde Cocks med endast ett mål. I matchinledningen gjorde BK de tre första målen, men efter det var skillnaden inte mer än två mål lagen emellan.

Vid spelade 48 minuter hade Cocks ryckt ifrån till en ledning med tre mål och BK-tränaren Jan Källman tog en timeout. Ingenting hjälpte, Cocks höll ut och vann till slut med fem mål.

BK:s hjälte var endast 16 år gamla Oliver Helander som gjorde hela nio mål. Jan Hagman sköt sju mål för Karislaget. Teemu Tamminen var Cocks bästa målskytt med sina nio fullträffar.

Gästernas Kristo Järve valdes till matchens bästa, Helander till näst bästa och Cocks Siim Pinnonen till tredje bästa spelare.

Bortaseger i Grankulla

I Grankulla var ställningen 6-6 efter 14 minuter, men sedan började hemmalaget HC West dra ifrån. Sjundeåherrarna kunde inte hänga med och i paus ledde West redan med 16-10.

SIF lyckades inte knappa in på Grankullalagets ledning, som sakta men säkert gjorde de måls om behövdes för att till slut vinna matchen med tre mål.

Hemmalagets Naders Genberg fick tre, SIF:s Anton Luuppala två och Wests Richard Sundberg en stjärna i matchen.

Sjundeås Anton Luuppala var sitt lags och matchens bästa målskytt. Han gjorde tre mål. Janne Korpimäki sköt in fyra bollar.

Lördagen den 23:e februari möts BK-46 och Sjundeå IF i Karis bollhall.