Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Tommys ny etta på Vegalistan

Från 2013
Uppdaterad 19.02.2013 10:54.
Tommys
Bild: tommys

Tommys ny etta på Vegalistan!

Dansbandet Tommys gick rakt upp på första plats på veckans Vegalista. De slog ut Exodus som trillade ner till tredje plats. Exodus fick därmed endast en vecka i absoluta toppen av listan.
Magnus Uggla ligger för tillfället tvåa på listan.

Veckans nya utmanare är Mikael Wiehe, Pappas Eget Band och Jonina Magnusdottir som fick en chans till som utmanare.

Mikael Wiehe - Jag vill bara va en gammal man

Med anledning av Wiehes nya skiva som kom strax före jul ska han förstås få vara med och utmana på Vegalistan. Jag vill bara va en gammalman ligger också inne på Svensktoppen, så nu får vi se om ni gillar den ochså.
Mikael Wiehe behöver väl knappast presentera för er.? Den här skivan handlar mycket om kärlek och att mogna, men ett par typiska wiehe-låtar med attityd finns också med. Ändå inte alls som Ta det tillbaka som kom för några år sen och gick hårt ut mot högeralliansen i Sverige. Och före det Wiehes fina skilsmässoskiva när han hade problem i äktenskapet.

Pappas Eget Band - Är det bara jag

Pappas Eget Band
Bild: YLE/Niklas Rosström

Pappas Eget Band har hittat ett nytt sound som antagligen delar publiken. Bandet firade 10-års jubileum ifjol år 2012. Just nu är de aktuella med ett samlingsalbum som släpps här under vårvintern är det tänkt - Nästan hits 2003-2013 är namnet på skivan och det berättar ju allt - här ingår de bästa låtarna från totalt 4 album som kommit under åren som gått.
Webbplats

Jonina Magnusdottir - Två stjärnor

Som nordisk utmanare har vi också denna vecka isländskan Jónina Magnusdóttir och en sång som heter Två stjärnor. Jonina kom på 11:e plats och utmanar därför en vecka till.
Jonina sjunger alltså på svenska här - sången har hon själv översatt. Denhär sången har kommit till mej av en lyssnare i Närpes som bland annat stod värd för ett besök av Jonina häromåret. Deras kontakt kommer av att de bor i vänorterna Närpes och isländska Akraness.
Denhär sången är ursprungligen skriven på isländska av Magnús Þór Jónsson, hans artistnamn är Megas.
Pianisten är Joninas systerson Leifur Jónsson.
Jonina bodde i Sverige i 8 år och sen dess gillar hon både svenska språket och hela Sveriges land.