Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Blandat och brokigt från hela världen

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
María Volonté

Blandat och brokigt från hela världen
Två underhållande coverlåtar inleder veckans café. Sånggruppen Ialma tolkar Bangles-hiten Walk Like an Egyptian på galiciska, medan gruppen Rumbavella har gjort om Julio Iglesias gamla örhänge Hey! till flamencorumba. Men vi får också höra sånger med socialt budskap: Ricky Martin sjunger om utsatta barn och ungdomar och María Volonté tolkar Violeta Parras klassiker Gracias a la vida. Redaktör: Henrik Svahn

María Volonté från Argentina började sin bana som folksångerska på 70-talet, men har efter hand glidit över till en tangobaserad repertoar. Hon skivdebuterade rätt sent, först på 90-talet, då hon redan var i fyrtioårsåldern, men sen dess har hon gett ut en lång rad framgångsrika album. Hon är en mångsidig sångerska, som sjunger både tango och annat.

Sångruppen Ialma består av fem damer, som alla har sina rötter i spanska Galicien trots att de numera är bosatta i Bryssel i Belgien. Sen debuten år 2000 har Ialma etablerat sig som en mycket professionell och välsjungande världsmusikgrupp som hittills har hunnit ge ut fyra album. Ialmas musik bygger på den galiciska folkmusiken men man blandar också in element av världsmusik från olika håll.

Rumbavella är en spansk grupp som dök upp i det allmänna medvetandet 2011 med den starka debutskivan Els ignorants. Rumbavella kommer från Barcelona, den katalanska flamencorumbans hemstad.Gruppens musik är med andra ord flamencorumba, men med en ganska ovanlig touch av bland annat argentinsk tango och kubansk salsa och son.
Café Continental - onsdag 20.2 kl. 18.03 och fredag 22.2 kl. 23.03.