Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tomas Höglund om duellen i Voice of Finland

Från 2013
Uppdaterad 18.02.2013 19:09.
Tomas Höglund i Voice of Finland
Bildtext Tomas Höglund sjöng sig vidare i Voice of Finland
Bild: Nelonen

Tomas Höglund gick vidare i Voice of Finland i fredags efter att ha sjungit i duell. Han tolkade Phil Collins An another day in paradise tillsammans med Christa Renwall.

-Man kan inte tänka på att det är en duell. Man måste göra en bra duett av det. Det var en konstig situation där vi hade en förkortad låt som ska delas upp mellan oss och ändå ska man försöka komma in och göra sin egen grej av det. Det var inte lätt, säger Höglund.

Det finns massor med sångtävlingar i olika tv-kanaler. Hur ser du som musiklärare på det här med att tävla i musik?

Programmet är inte längre tillgängligt

- Jag tycker inte att det är något man ska börja med då man är barn t.ex. Det finns bättre sätt då, att uppträda någonstans och stegvis bli van att uppträda. Det som känns bra i den här tävlingen är att alla är sångare som uppträtt ganska mycket tidigare. De tävlande kan ta nervositeten bättre.

Att formatet utgår från rösten och inte kläder och show är också en fördel, tycker Höglund.
- Det är inte så mycket yta.

I Voice of Finland körs bandade dueller tre veckor till. Efter det blir det direktsändningar då också publiken ska vara med och rösta.
- Jag är jätteivrig och kan nästan inte vänta på att få vara på livescenen, säger Höglund.

Tomas Höglund har varit en bakgrundsfigur i olika musikprojekt länge. Han har jobbat med bland andra David Strömbäck och Geir Rönning och körat i flera produktioner i Yle Fem. Tomas bor numera i Esbo, men är född i Jakobstad.

Voice of Finland sänds i Nelonen.