Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Sunniva Drake: Man måste rekrytera invandrare!

Från 2013
Uppdaterad 22.02.2013 09:05.
Hand skriver prov på papper.
Bild: Yle

Flera sannfinländare har uttryckt sig negativt om positiv diskriminering när det gäller rekrytering av invandrare. Sunniva Drake, som har närmare trettio års erfarenhet av att anställa personer med invandrarbakgrund, tycker att positiv diskriminering kan vara en bra sak.

Sannfinländaren Matias Turkkila uttryckte sig igår kritiskt mot anonym rekrytering och kallade mångkulturalism barnsligt.
Han fick understöd av sina partikamrater Christian Tudose och Johannes Nieminen.
Distriktsbibliotekschef Sunniva Drake, som aktivt har rekryterat invandrare i nästan trettio år, har en helt annan åsikt i frågan.

- Att rekrytera invandrare är av fördel för organisatonen. Om man på riktigt är intresserad av en organisations välmående ser man dehär fördelarna mycket snabbt. Nivån och klassen på kundservicen blir helt annan än vad man är van vid från tidigare, säger Drake. Jag kan inte ens förstå att man kan föra en serviceorganisation in i framtiden utan att ha tagit de här frågorna till behandling, fortsätter hon.

I Esbo har man varit mån om att personalen motsvarar kundunderlaget. Därför är Drake helt och hållet för positiv diskriminering.
- Det är bara så att man måste anställa invandrare nuförtiden, utbrister hon.