Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Svenska Yle i Vasa gör en Harlem Shake

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Programmet är inte längre tillgängligt

Harlem Shake är ett internetfenomen som snabbt har spridit sig över världen, också till Österbotten. Till exempel har ligalaget FF Jaro i Jakobstad gjort en egen version.

Det hela började för tre veckor sedan när fem australiensiska tonåringar klädde ut sig, dansade till Baauers låt Harlem Shake, filmade det och sedan lade upp videon på Youtube. Sedan dess har videon setts över 25 miljoner gånger.

De flesta Harlem Shake-videor börjar med att en person dansar ensam utan att omgivningen tar notis. Därefter ansluter flera utklädda dansare. Dansstilen kan närmast betecknas "fuldans".

Under februari har tusentals nya versioner av videon laddats upp. Förutom FF Jaro, har till exempel också tidningen Nya Åland och svenska tv-programmet Postkodmiljonären gjort egna Harlem Shake-videor.

Här hittar du Svenska Yle i Vasas tolkning av Harlem Shake. De radio- och tv-redaktörer som inte har sportlov botaniserade i Yles garderob, släppte loss och lät samtidigt kameran rulla. Det bör kanske tilläggas att videon i allra högsta grad är arrangerad.

Andra kända internetfenomen är planking, owling och flash mob.