Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Topp fem på Västnylands webb

Från 2013
Uppdaterad 06.03.2013 08:55.
Mike Keeney tränar EIF:s representationslag.
Bildtext EIF-fotbollen intresserar och engagerar
Bild: YLE/Bubi Asplund

Artikeln om att fotbollstränaren Mike Keeney lämnar Ekenäs IF lockade flest läsare på Yle Västnylands webb förra veckan. Artikeln kommenterades också flitigt.

Det är samarbetsproblem som ligger bakom Keeneys beslut att lämna EIF.

Näst mest läsare lockade artikeln om en markplätt som kan stoppa billnäsplanerna. Företagaren Olli Muurainen i Billnäs och bolaget Fiskars Abp har råkat i luven på varandra på grund av ett markområde. Fiskars äger markområdet som Muurainen enligt ett föravtal får köpa. Men nu har Fiskarsbolaget dragit sig ur.

Fredagens artikel om att Ido i Ekenäs skär ned lockade tredje mest läsare på Yle Västnylands webb. Företaget har varslat om att 15 personer kan få gå från fabriken i Ekenäs. Dessutom planeras permitteringar i högst sex veckor i år. Samarbetsförhandlingarna inleds 5 mars.

Artikeln sälj Knipan men inte Pojo kommunhus lockade fjärde mest läsare. Det handlar om motioner som fullmäktigeledamoten Peter Björklöf (FKP) lämnade in vid måndagens stadsfullmäktigemöte i Raseborg.

Femte mest läsare lockade artikeln om att Hangö torg piffas upp av en BadhuskioskHangö torg piffas upp av en badhuskiosk. I vår blir det möjligt att dricka kaffe i en badhusinspirerad kiosk på Hangö torg. Det här är ett av många projekt som föreningen Levande Hangö rf har på agendan