Hoppa till huvudinnehåll

Resa

London intresserar Vicky

Från 2013
Uppdaterad 26.03.2013 09:39.
Mitt nya land
Bildtext Vicky Österberg kommer från Ekenäs och skall studera musik i London.
Bild: Haldin Communication/ Joakim Haldin

Det är alltid lika intressant att komma tillbaka till London efter att ha tillbringat en längre tid i Finland. Då jag senaste år tillbringade tre sommarmånader i Finland, och sedan återvände då min skola började i oktober, hade jag inte alls stor lust att bo i London. Men då jag väl var i London kändes det ändå förvånansvärt bra.

I London är jag väldigt målmedveten och fokuserad på det jag gör, speciellt då det kommer till skolan. Alla lektioner jag har är otroligt intressanta och jag suger in så mycket information jag bara kan, vilket får mig att känna mig väldigt levande. Jag får lära mig hur man komponerar musik till film, hur man producerar låtar på en professionell nivå, hur man bäst lär känna sig själv och utvecklar sociala färdigheter inom branschen för att bredda sitt kontaktnät, avancerad teknik för att få flera verktyg till mitt trumspelande och mycket mer.

Då jag känner att informationsflödet blir för mycket och jag vill ta en paus från studierna söker jag mig ut i London på äventyr. Här finns allt, så det blir aldrig brist på någonting att göra. Ett ställe som står mig nära hjärtat är Camden. Där kan man gå omkring på färgglada gator och iaktta intressanta människor. Där finns kläder man inte hittar någon annanstans och mat från hela världen. Ett annat ställe med samma lyster är Brick Lane, fast färre turister hittar dit, där finns mer gatukonst och ”hipster”-kulturen präglar gatorna.

Men oberoende vad jag gör var, är det viktigt att man har goda vänner att dela upplevelsen med. Och under de år jag bott här har några pärlor fått en stor del i mitt hjärta. De är största orsaken till att mitt liv här i London är precis så underbart som det är. Och samma gäller mitt liv hemma i Finland. Tack alla kära vänner hemma i Finland och ni här i London för att ni finns!

Jag har en spännande framtid som väntar mig, främst för att jag inte har någon aning om hur den ser ut. Jag tror starkt på att ingenting är omöjligt och att jag kan göra vad som helst.

”If you follow your dreams, your dreams will follow you” - TM Stevens

Mer om ämnet på Yle Arenan