Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lappfjärds Ungdomsförenings revy polisanmäldes

Från 2013
Uppdaterad 08.03.2013 13:45.
Skylt med texten polis.
Bild: Yle/Nora Engström

Lappfjärds Ungdomsförening har blivit polisanmäld för årets revy "Bakom flöite - elå flöit e?" En person som sett revyn och som gestaltas i den, upplever att hans ära blivit kränkt och kräver 500 000 euro i skadestånd. Polisen undersöker saken.

Lappfjärdsrevyn polisanmäldes

Programmet är inte längre tillgängligt

Jan Lillhannus, som är ordförande i Lappfjärds ungdomsförening tycker inte att sketchens innehåll är så allvarligt, men inför de återstående två föreställningarna kommer revygänget att göra vissa ändringar, säger han.

Gallina Sandås verksamhetsledare på SÖU säger att det inte är vanligt alls att någon gör polisanmälan med anledning av en revy eller sketch.
- Det är inte så roligt att en revy har blivit anmäld. Vad vi känner till på SÖU har det aldrig hänt tidigare. Meningen är att en revy ska vara humoristiskt och bygga på samhällssatir. Det får inte bli så att någon tar illa upp, säger Gallina Sandås.

Tina Storsjö är projektledare och fältledare på Svenska Österbottens Ungdomsförbund. Hon säger att det många gånger kan vara så att de politiker som inte nämns i en sketch kan känna sig förbisedda. När det gäller privatpersoner får revymakarna kanske tänka sig för extra noga, säger hon.

- Man ska ju inte såra någon. Det ska också de som skriver sketcherna förstå. Man ska inte gå ut för att vara elak, men det tror jag inte det är i det här fallet heller. Inte är det avsiktligt att såra, utan man har tagit upp saker som har hänt i byn. Ibland hamnar privatpersoner med i revyn om man varit inblandad i någon händelse. Men där ska också privatpersoner förstå att det är med glimten i ögat, det är humor med revy, säger Storsjö.

SÖU kommer att bistå Lappfjärds ungdomsförening med hjälp att reda ut situationen.