Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Carola och Loreen på Mello-scenen

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Loreen vann ESC 2012
Bild: Joerg Carstensen / EPA

I Melodifestivalens final får vi höra en houseversion av Främling och en barnkör göra Euphoria.

Det har gått 30 år sedan en då 16-årig Carola Häggkvist vann Melodifestivalen med Främling. Det ska firas och medan Sverige väntar på resultatet ikväll stiger Carola upp på scenen och framför en version av låten i housestil. Då Carola vann år 1983 hade hon en safarigul klädsel på sig, i finalen är det fortfarande gult som gäller, men med många många fler vindmaskiner som snurrar på scenkanten.

Fjolårets vinnare i Eurovision Song Contest, Loreen är också på plats på Friends Arenans scen. Euphoria sjunger hon tillsammans med en barnkör som också delvis framför låten på teckenspråk.

Finalen gästas också av bland annat Petra Mede som är programledare för Eurovision Song Contest senare i maj. Också den entusiastiska EBU-tanten Lynda Woodruf, spelad av Sarah Dawn Finer skickar en hälsning till Sverige i showen.

Melodifestivalens final kl. 21 på Yle Fem. Mello-förfest den 9 mars på Radio Extrem kl. 20-21 med eftersnack kl. 23 framåt.

Kommentera Melodifestivalen på Twitter med hashtagen #ylemelfest under kvällen. Dessa kommentarer publiceras på Yles Text-TV sid 398. Kommentarerna syns under finalen i Melodifestivalen.