Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Korsholmare får nytt liv med hjälp av Bukklubben

Från 2013
Uppdaterad 11.03.2013 16:47.
Anna-Lena Blusi och Lisbeth Bäck är engagerade i Bukklubben
Bildtext Anna-Lena Blusi och Lisbeth Bäck är engagerade i Bukklubben
Bild: Yle/ Ulrika Stagnäs-Lund

På tisdag startar Bukklubben i Korsholm. Bukklubben riktar sig till korsholmare, 40+, som är överviktiga och vill börja må bättre genom små livsstilsförändringar. Bukklubben är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun.

Programmet är inte längre tillgängligt

Under tjugo veckor får deltagarna information om kost, motion och motivation. Huvudsaken är inte att gå ner i vikt utan att hitta en hälsosammare livsstil. Intresset för klubben har varit stort berättar Anna-Lena Blusi från Folkhälsan.

- Intresset har varit stort, tjugo anmälda börjar på tisdag med första startträffen. Det är roligt att folk har tyckt att det här är intressant och kommer med.

Bukklubben kör igång med en startträff där alla medlemmar får ett personligt lösen med vars hjälp man kan gå in på sitt konto på webben. Där kan man fylla i mat- och motionsvanor. Dessutom ordnas gemensamma träffar där man tar upp bland annat mat, stress och återhämtning. I Bukklubbens regi ordnas också motionsträffar och i början har alla möjlighet att göra ett konditionstest för att få en uppfattning om var man står. Samma test görs sedan på nytt efter tjugo veckor.

- Vi vill erbjuda deltagarna hjälp och motivation. Alla deltagarna måste ha sin egen målsättning och vi står för verktygen, säger Anne-Lena Blusi.

En av deltagarna i Bukklubben är Lisbeth Bäck och hon vill bli inspirerad att börja leva ett hälsosammare liv via Bukklubben.

- Vid 48 års ålder har jag börjat inse att grundkondition och god hälsa inte är någonting som är givet. Man måste börja jobba för det om man vill vara med, säger Lisbeth Bäck.

Lisbeth Bäck hoppas att konditionstestet skall visa var hon står när det gäller välmåendet. Dessutom hoppas hon att hon skall gå ner i vikt även om just det inte är den stora målsättningen. Viktigast är för henne att få bättre kondition.

- Jag känner mig ganska okunnig när det gäller vad som är bra kost och jag hoppas att jag skall lära mig nya saker. Så hoppas jag att jag blir jätte inspirerad och fortsätter med det här också efter att Bukklubben slutar, säger Lisbeth Bäck.

Du kan följa med hur det går för Lisbeth Bäck i Bukklubben. Radio Vega Österbotten kommer nämligen regelbundet att höra sig för hur det går för Lisbeth i Bukklubben.