Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

”Hit, men...? Every Rose Has Its Thorn

Från 2013
Uppdaterad 15.03.2013 14:08.
Poison
Bild: Poison

Hitmen lyssnar denna gång på bl.a. de eviga metallkämparna Manowar som en gång i tiderna fanns i Guinness rekordbok som världens mest högljudda band. Dessutom lyssnar vi på skivaktuella Nick Cave & The Bad Seeds. Hitmen i Radio Vega söndag kl. 17.10.

Mårten funderar på David Bowies nya platta och om 70-talets Berlin verkligen hörs i musiken så mycket som folk påstår. Hitmen med Dan Eskil Jansson, Mårten Svartström och Lasse Grönroos.

”Hit, men inte längre?”
Här i dagarna fyller sångaren Bret Michaels från Poison 50 år jämnt och då kan det ju vara passligt att lyssna på Poisons största hit och enda listetta. En låt som kom hösten 1988, alltså för snart 25 år sedan. Bret Michaels har berättat att han fick inspiration till låten en kväll när han var i en tvättomat och väntade på att hans kläder skulle torka.

Och medan Bret väntade på det, så tyckte han att han skulle ringa till sin dåvarande flickvän från en telefonautomat som fanns där i närheten. Men när han pratade med flickvännen, så kunde han höra en främmande mansröst där i bakgrunden. Och det krossade Brets hjärta. Men istället för att göra något galet, så gick han tillbaka in i tvättomaten och skrev den låt som vi har på förslag till denna veckas ”Hit, men inte längre” – det vill säga “Every Rose Has Its Thorn” med Poison.