Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Hit, men inte längre? Blur med ”Country House"

Från 2013
Uppdaterad 23.03.2013 08:40.
Country House, Blur
Bild: Blur

Hitmen spisar denna gång bl.a. Estland kanske mest framgångsrika rockband de senaste åren, nämligen Ewert & The Two Dragons. Vi diggar även solomaterial med Natalie Dawn från duon Pomplamoose. Mårten funderar på "Searching For Sugar Man" alias Sixto Rodriguez. Alla pratar om honom, men hur låter han? Hitmen med Dan Eskil Jansson, Mårten Svartström och Marcus Rosenlund.

Hitmen i Radio Vega söndag kl. 17.10.

”Hit, men inte längre?”

Damon Albarn fyller 45 år nu i dagarna. Damon Albarn är ju något av en mångsysslare inom musiken, men han är ändå mest känd från banden Blur och Gorillaz. Och när nu Damon Albarn fyller 45, så kan det ju vara passligt att ta ställning till den första av Blurs två listettor. Året var 1995 och kampen var hård om vem som skulle vinna det stora slaget ”The Battle Of Britpop” – Oasis eller Blur.

Och bara för att jäklas, så flyttade Blurs skivbolag utgivningsdatum för den här singeln, så att den skulle komma exakt samma dag som Oasis gav ut deras singel ”Roll With It”. Det är kanske svårt att opartiskt avgöra vem som vann ”The Battle Of Britpop” – Blur eller Oasis. Men just i det här fallet, så vann Blur, för deras singel kom etta på den brittiska hitlistan, medan Oasis fick nöja sig med en smått försmedlig andra plats. Denna veckas förslag till ”Hit, men inte längre” är Blur med ”Country House”.