Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Paradise Oskar är det bästa vi har

Uppdaterad 14.03.2013 15:31.

Jag är inte en dålig förlorare. Jag lovar. Jag svär på allt heligt att jag inte är det. Jag tyckte bara att Finland skulle förtjänat mycket mer. Och så blir jag hemskt trött på alla kompisröster.

Finland fick sin enda tolva från Norge, så jag borde inte säga något om grannar som röstar på varandra. Det gör jag inte heller egentligen.

Att Paradise Oskar överhuvudtaget fick en tolva är strongt, det har bara fyra finländska bidrag fått före honom.

Men när Irland röstar på Litauens lilla ballad bara för att där bor massor av litauer. När Portugal ger sin tolva till Spaniens urusla trall. När Rumäniens dansband får tolvan av grannen Moldavien.

Vad hjälper det att vi har "professionella" och "experter" i juryn när de går med i kompisgullandet och fraterniserandet? Förlåt om jag låter brysk, men vad ska vi då med jurygrupper till?

Alexander Rybak hälsar att vår Paradis-Axel är unik och väldigt speciell. Jag kan bara hålla med. När pressen fick välja sin favorit valde de Axel Ehnström.

En kväll som denna håller jag faktiskt det lite högre än det slutliga resultatet. Det kan inte sägas ofta nog att han är det bästa vi skickat, kanske någonsin. En ung man sprängfull med talang. Han är det bästa vi har just nu.

Azerbajdzjan? Snygg låt. Bra radiohit.

Och oändligt ledsamt att ett land med stora pengaresurser köper in något snyggt och dyrt och vinner med det istället för att komma med något eget.