Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Torsdag 12 maj: här kommer en ny favorit

Uppdaterad 14.03.2013 15:43.

Sedan den finländska delegationen fick slänga armarna i vädret av glädje i tisdags har den mesta tiden ärligt talat ägnats åt återhämtning för de flesta. Utom för vår Paradise Oskar. Intresset runt honom går från stort till gigantiskt här i Düsseldorf.

Vi struntade i gårdagens genrep och for på fin middag för att fira finalplatsen. Redan nu blir Paradise Oskar igenkänd av tyska fans som kommer fram och vill ha autograf och önska lycka till.

Just nu hör Finlands låt till de hetaste heta i förhandsspekulationerna. Så kommer det inte att förbli. Redan ikväll kommer det att bli annat ljud i skällan.

Journalister och fans har kort minne. När kvällens semifinal går i etern glöms låtarna från tisdagkvällen bort. Hamnar i radioskugga. De nya finalisterna känns mer nya och spännande. Imorgon kommer pressen garanterat att tippa en av kvällens tio lyckliga som vinnare.

En av dem som med all anledning kommer att tippas högt är Irland. Ni kommer att älska de helgalna och överenergiska tvilling-Duracellkaninerna Jedward och deras tuggummipoplåt som sätter sig som ett spätt på första lyssningen.

De går garanterat vidare. Håll tummarna för att de inte lottas som nummer två, direkt efter Finland, i finalen. Det vore minst sagt jobbigt.

Vad gäller vilka tio som går vidare lovar jag att tippa före sändning. På Twitter. Sedan kan vi se vem som har mest rätt.

Troligen blir det inte jag. Kvällens semifinal känns som rena lotteriet. Det är jämnt mellan ett antal låtar som ligger i samma musikaliska mellanfåra - då kan det handla mer om tur och små detaljer mer än själva låtarna.

Men går Belgiens käcka sång vidare tror jag inte mina öron.