Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Helène nykomling på Vegalistan men Tommys toppar

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Tommys

Helène är veckans nykomling

Vegalistan

Duetten som Helène Nyberg gör med svenska sångaren Henrik Åberg är veckans nykomling på Vegalistan. Ett litet ljus kom in på fjärde plats.

Heléne Nyberg

Nygammal etta är Tommys, tätt följd av Exodus och Magnus Uggla.

Tomas Ledin föll ur listan med Den jag kunde va. Det blev 28 veckor inne på listan för honom.

Veckans utmanare är Ravaillacz, Nina Lassander och Ole Ivars.

Ravaillacz - En riktig jävla schlager

Tommy Körberg utmanade här för ett par veckor med en av låtarna på hans egen skiva från i höstas - men den fick inte tillräckligt med röster för en plats på listan.
Nu får han en chans till i gruppen Ravaillacz, som alltså består av Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabeaus och Mats Ronander. Och deras bidrag är En riktig jävla schlager.
Fyra kända giganter från de svenska scenerna alltså - tillsammans i en låt med glimten i ögat - och det blev ju en finalplats för herrarna.

Nina Lassander - Fast för dig

Nina Lassander

Med Nina får vi ju in en fläkt från eurovisionsvärlden som igen pågår, för många kommer säkert ihåg Nina från den inhemska uttagningen till ESC 2010 då hon kom på en fin andra plats med låten "Cider hill". För tillfället bor Nina i Stockholm.
Fast för dig är en av låtarna som Nina skrivit ihop med Nisse Nybäck på hennes skiva som kom ifjol. 1000 män, En sista gång och Vägen hem har legat inne på Vegalistan under 2011 och 2012.

Ole Ivars - Hej då

Ole Ivars

Norska dansbandet Ole Ivars utmanar också denna vecka eftersom de kom på 11:e plats. De får en chans till med låten Hej då, skriven av bandets sångare och låtskrivare William Kristoffersson. Ole Ivars är ett av de mer etablerade dansbanden i Norge. Ett band med 50 år på nacken och en rad album under årens lopp. Senaste skivan heter Guttetur och gledehus.