Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Hem, förmånliga hem - Studieliv

Från 2013
Uppdaterad 24.03.2013 10:45.
Pampasgrisen är Pampas nationaldags maskot.
Bild: Yle/Roger Källman

Hem, förmånliga hem - Studieliv

När det är dags att flytta till en ny stad för att börja studera stöter de flesta oftast på problemet med att hitta en bostad. Att hitta en egen lägenhet, att hyra eller bo tillsammans med en rumskamrat? Niklas Haapalainen, 20 år, flyttar från Tusby i södra Finland till Vasa för att börja studera på Peffan. Eftersom storasyster Vivi, 22 år, redan studerar i samma stad bestämde sig syskonen för att söka en gemensam studielägenhet.

“Jag hade ju studieplatsen redan säkrad under året i Dragsvik, så på Vivis initsiativ sökte vi en gemensam studielägenhet. Det kändes ganska naturligt att söka en lägenhet tillsammans och som tur fick vi ganska snabbt en tvåa via Voas” säger Niklas medan han packar ner sina ägodelar i lådor. Att syskonen ska bo under samma tak ser Vivi inte som ett problem.

“Vi kommer nog överens jätte bra och har dessutom bott i samma hushåll största delen av våra liv!” Syskonen har dessutom kommit övernes om att Niklas tar hand om matlagningen och Vivi klädtvättandet. “Det jag nu på rak arm kan tänka mig som ett framtida problem är Vivis badrumssessioner. Det finns ingen tidbegränsning och hon kan låsa in sig där i timmar!” funderar Niklas medan Vivi fortsätter “Nå int nu nå timmar!”.

Studieliv - söndagar kl.18.30 på Yle Fem. Men du kan se avsnittet redan ett dygn före på Arenan.