Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Droger intresserar i Västnyland

Från 2013
Bild: Yle

Droger intresserar dem som läser artiklar på Yle Västnylands webbplats. Tre artiklar kom med på fem-i-topp-listan vecka 12.

Jag önskar inte ett sånt liv åt någon, sade Harriet Huldin förra veckan i ett inslag som handlar om hennes son som började använda droger som 21-åring.

Jag önskar inte ett sådant liv åt någon säger Harriet

´Yle Västnyland gjorde flera inslag om droger etersom övervakningen blivit sämre i Ingå, Hangö och Raseborg. Det beror på att den enhet som skötte brottsutredningarna flyttade till Lojo för fyra år sedan. På andra plats placerade sig inslaget och artikeln som berättar att många raseborgsungdomar röker gräs. Och nyheten om att övervakningen försämrats kom på fjärde plats.

Unga i Raseborg röker gräs
Sämre drogövervakning i Ingå, Hangö och Raseborg

Den artikel som är tredje mest läst handlar om att bruksinvånarna i Billnäs och Fiskars är upprörda. Det beror på att bolaget Bruksbostdäer och Olli Muurainen köper bostäder på orterna och nu ville man informera hur allt ska skötas medan alla besvär mot försäljningenbehandlas.

Upprörda känslor i Billnäs och Fiskars

Den femte artikeln på listan handlar om domen som föll i snappertunadråpet. I november sköt en kvinna ihjäl en man i Snappertuna. Västra Nylands tingsrätt har nu dömt kvinnan till 10 års fängelse för dråp och misshandel.

Dom i snappertunadråpet