Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kristina Medi fick ledande läkare

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bottenhavets sjukhus
Bildtext (arkivbild)

Det privata sjukhuset Kristina Medi i Kristinestad har fått en ledande läkare. Han heter Kaido Kotkas och är specialist i ortopedi, traumatologi och kirurgi.

Kaido Kotkas flyttar till Kristinestad med sin familj. Kotkas säger att han accepterade han jobberbjudandet därför att han tycker att sjukhuset har hög kvalitet och att boendemiljön i Kristinestad är trygg.
- Kristinestad erbjuder en vacker ock trivsam boendemiljö. Därför ville familjen bosätta sig i staden, även om jag fortsätter att jobba också på Kretssjukhuset i Etseri, säger Kotkas

Kotkas tycker att det är en utmaning att sammanlänka en privat sjukhusverksamhet och den kommunala specialsjukvården.
- Till en början kommer jag att bekanta mig med alla närområdets hälsovårdscentraler. Det är viktigt att vi lär känna varandra och får en bra start på samarbetet, säger han.

Kristina Medi har 15 specialläkare till sitt förfogande. Det är ett privat sjukhus specialiserat på dagkirurgi. Verksamheten bedrivs i före detta Bottenhavets sjukhus lokaler, där bolaget har tillgång till fyra operationssalar. Gastro- och endoskopierna utförs i separata utrymmen. Utöver detta finns det även en möjlighet till hjärtbelastningstester.