Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tomas Karlsson är årets konstnär i Kristinestad

Från 2013
Uppdaterad 26.06.2014 15:44.
Årets konstnär 2013, Tomas Karlsson
Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik

Musikern Tomas Karlsson blev den första i Kristinestad att väljas till årets konstnär. Han är musiklärare och musikproducent. Han spelar gitarr och har som mål att utveckla skolornas gitarrundervisning.

- Det har gett en offentlighet åt det jag gör som jag kanske har saknat. Min verksamhet som konstnär har fått ett helt nytt ansikte i och med titeln, säger Tomas Karlsson.

Under året skall Tomas Karlsson ge ut en skiva med Zen gitarrmusik. Det är meditativ, instrumental musik med mycket improvisationer.

- Mycket har skett i stunden utan vidare förberedelser, säger Tomas Karlsson.

Årets konstnär i Kristinestad

Programmet är inte längre tillgängligt

Efter att skivan är färdig är det tänkt att Tomas Karlsson skall hålla verkstäder i zen gitarr i gymnasier och på Lappfjärds folkhögskola.

- Då skall vi göra musik tillsammans med elever. En del skall filmas och så blir det en konsert i något skede, säger Tomas Karlsson.

Snart är det dags att välja en efterträdare till Tomas Karlsson. Årets konstnär skall vara en Kristinestadsbo, ha en utbildning inom sitt konstområde eller annars vara en ansedd konstnär eller konstutövare. Ansökningstiden går ut den andra april.