Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Ett samtal ska lösa problemet

Från 2013
Uppdaterad 19.01.2015 10:58.
Bild: Yle

Det är Aalto-universitetet som har låtit utreda hur folk uppfattar telefonservice och vilken nytta företagen drar av kundernas upplevelser. I undersökningen gick man igenom över 50 000 responsblanketter som kunder vid olika telefonservicetjänster hade lämnat in.

Det visade sig bland annat att kunderna framför allt vill att problemen löses med en gång. Att köa till en servicetelefon flera gånger för att reda ut samma krångel är frustrerande. Upprepade samtal gör också servicen mer ineffektiv och förlänger kötiderna. Det här betyder i sin tur att servicen blir dyrare.

Företagsledarna har ändå inte alltid insett det här. Ofta mäter man antalet samtal som personalen tar emot. Däremot kontrollerar man sällan huruvida kundens ärende faktiskt har skötts.

Vad tycker du om servicenivån i allmänhet i dagens Finland? Hurdan service uppskattar du? Är du villig att betala för bättre service? Kommentera gärna!

Radiohuset i Radio Vega spinner vidare på frågan om servicekulturen i Finland. Börjar bra service bli trendigt igen? Lyssna på Radiohuset med start kl.15:03!