Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Ytterligare en konsert lämnar Konstfabriken

Från 2013
Uppdaterad 03.04.2013 05:26.
Akustikdraperierna i Avanti-salen
Bild: Konstfabriken

Nu är det en till konsert som inte blir av i Konstfabriken.

Yle Östnyland berättade tidigare att kören Cawiar inte har sin konsert i Konstfabriken i år. Orsakerna är att akustiken är för dålig, det blir för dyrt att arrangera och att salen är för liten. Även föreningen 60’s forever väljer att inte ha sin konsert i Konstfabriken i år. Även de uppger att akustiken är för dålig och att salen verkade halvfärdig.

På frågan ifall det gjorts något åt akustikproblemet svarar Konstfabrikens försäljningschef Christel Toivo så här:

- I dags dato så är det nog bra. Första konserten var ju Cawiars konsert, för ett år sedan. Då var Avantisalen ett ganska rått utrymme och allt var inte klart. Vi har nu nya gardiner som hjälper till att föra ljudet framåt. Gardinerna kan justeras beroende på tillställningen, ifall det är en rockkonsert eller klassisk konsert.

Men testtiderna börjar så småningom vara förbi och det har varit mycket nytt att tänka på säger Christel Toivo. Till kritiken om att det är dyrt att arrangera evenemang i Konstfabriken önskar Toivo att man ser på Konstfabriken med nya ögon.

- Vi är ett nytt hus. Borgå är ännu inte van med ett så stort och annorlunda evenemangshus. Man måste se på helheten och tänka på vad Konstfabriken har att erbjuda.

Toivo påminner om att Borgåbor och föreningar kan söka stöd från Borgå kulturtjänster . Därifrån kan man få utrymmen eller bidrag för att ordna egna evenemang. På så sätt är tröskeln lite lägre och det blir billigare att ordna evenemang i Konstfabriken.