Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Svårt hitta stuga till semestern

Från 2013
Uppdaterad 02.06.2015 13:06.
Sommarstuga i snö.
Bild: Yle/ Lone Widestam

På Borgå stads nätsida visit.porvoo.fi finns en lista med stugor att hyra i Östra Nyland men det handlar endast om ett 20 tal stugor i Borgåtrakten plus ett 10 tal i övriga Östra Nyland. Av dem är väldigt få nära vattnet.

Borgå turistbyrås marknadsföringsplanerare Tanja Peisala berättar att det kan vara svårt att hitta en stuga i Östra Nyland. Några av dem som hyr ut sin stuga via nätsidan har meddelat att stugan redan är fullbokad. De flesta stugor är redan nu bokade under midsommarhelgen och hela juli månad.

- Det är många som är intresserade. Det märks bland annat på att allt fler besöker vår nätsida. Sidorna där vi hyr ut stugor har upp till 3000 besökare per vecka, berättar Peisala.

Det finns inte tillräckligt med stugor. De flesta stugor är privatägda och kan vara svåra att hitta. Finns det planer på att ha en, för Östra Nyland gemensam nätsida, för att lättare hitta stugor och inkvartering?

- Jo, det har vi diskuterat men tar tid att förverkliga.

En av dem som hyr ut sin stuga via nätsidan är Harriet Nurmi. Nykulla, som stugan kallas, är en röd stuga med vita knutar. Den ligger vid Helgträsk i Sibbo. Stugan är fullbokad i sommar förutom en vecka i juni och två veckor i slutet av augusti.

Vill du hyra en stuga eller själv hyra ut en stuga är visit.porvoo.fi sidan för dig.