Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Snart lättare att få barnvakt i Borgå

Från 2013
Uppdaterad 10.04.2013 05:29.
småbarnshänder och en vucen kvinnas händer som leker på golvet med träbilar.
Bild: Yle

Det kan vara svårt att få tag på barnvakt i Borgå om man inte har släkt eller vänner som kan ställa upp. Därför har Mannerheims barnskyddsförbunds Borgåavdelning utbildat 20 nya barnskötare.

Kaisa Puranen-Ahlgren och hennes man har fått erfara hur svårt det kan vara att hitta barnvakter i Borgå. De har inga föräldrar som bor i trakten och skulle gärna ha anställt en barnvakt för några timmar ibland. Men från Borgå stad fick de ingen hjälp, och föreningar som förmedlar barnvakter har det varit ont om.

Puranen-Ahlgren tycker att det är superbra att Mannerheims barnskyddsförbund har utbildat barnvakter. Hon är säker på att hon kommer att anlita dem.

Mira Hagman från Mannerheims barnskyddsförbund säger att många i Borgå är i samma situation som Kaisas familj. Det var därför ville man starta upp en barnvaktsverksamhet.

De nyutbildade barnskötarna har bland annat fått lära sig vad de ska göra om barnet blir sjukt, vad de bör ta reda på om familjen där de ska jobba och så har de fått lära sig olika lekar.