Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förlust för såväl BK-46 som Sjundeå IF

Från 2013
Bildtext BK:s Olli-Pekka Korpimäki hoppar in i målgården, Atlas Klaus Sarin (t.v.) och Kennth Åstrand tittar på.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Båda västnyländska herrlagen i handbollens FM-liga förlorade sina kvartsfinaler på torsdagen. Karislaget BK-46 förlorade i Myrbacka, medan Sjundeå IF fick stryk i hemmahallen.

Atlas – BK-46 slutade 25-24 (16-11) och SIF – Dicken 27-32 (13-17).

BK-46 som hade vunnit första mötet i Karis hade ett bra grepp om Atlas i Myrbackahallen i Vanda, men tappade till slut matchen med en marginal på ett ynka mål.

Matchserien står nu 1-1 och då tre segrar krävs för en plats i semifinal, möts lagen minst två gånger ännu. Nästa gång spelar man på tisdag i Karis, sedan igen på torsdag i Myrbacka. Vid behov spelas en femte och avgörande match i Karis lördagen den 20:e april.

Bästa målskyttarna i Myrbacka: Atlas: Klaus Sarin 7, Toni Aalto 4, Erkka Näntö 4, Anthony Hellakoski 3, Jyri Lujanen 3.
BK-46: Kaj Hagman 7, Johan Skogberg 4, Oliver Helander 4, Fredrik Adamsson 3, Olli-Pekka Korpimäki 2, Jasper Hellberg 2.

Sjundeå fick stryk i hemmahallen

Sjundeå IF som på förhand sett inte skulle ha mycket att säga till om mot Dicken, bjöd faktiskt gästerna från Helsingfors på riktigt bra motstånd. Hemmalaget hade aldrig ledningen i matchen, men då matchuret visade på dryga elva spelade minuter av andra halvleken var ställningen 22-22.

- Vi missade då ett friläge och en kontring och i stället hade Dicken stolpe in, så visst grämer det lite, sa SIF-tränaren Marcus Sjöstedt efter matchen och konstaterade att Dickens Benny Broman var matchens bästa spelare.
Sjundeås Stig Thilman gjorde fem mål, tre av dem från sju meters linjen, vägrar ännu ge upp hopp.

Bildtext Stig Thilman, Sjundeå IF, tror ännu på sitt lag.
Bild: Yle/Bubi Asplund

- Vi har nog chansen bara vi tror på oss själva. Visst är det en besvikelse om säsongen tar slut på tisdag, men vi har ju förstås inte varit förhandsfavoriter i den här matchserien. Jag tycker vi nog kan visa att vi är bättre än vad grundserien visade, sade Thilman efter matchen.
SIF:s bästa målskyttar mot Dicken var Jaan Kauge 5, Stig Thilman 2+3, Gustav Svanbäck 4, Antti Tahvanainen 4, Christoffer Modig 3.
Dickens bästa målskyttar: Joacim Broman 5+4, Benny broman 7, Valdar Noodla 5, Joona Hertola 3.