Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

"Jag märkte genast att det var en explosion"

Från 2013
Uppdaterad 22.01.2016 09:48.
Bild: EPA/CJ GUNTHER

Finlandssvenska Wilhelm von Frenckell är på plats i Boston. - Jag kom i mål en och en halv timme innan det smällde. Jag stod i duschen då och märkte genast att det var en explosion, säger han.

Wilhelm von Frenckell är i Boston med sin familj och sprang Boston maraton på måndagen.

- Jag kom i mål ungefär en och en halv timme innan explosionerna. Det tog en tid innan vi kom oss från målområdet och tog oss till hotellet. Hotellet är väldigt nära målet, bara ett kvarter ifrån. Jag stod i duschen då det smällde och jag märkte genast att det var explosioner, säger han.

En kort stund efter det började familjen höra ambulanssirener.

- Vi slog på tv:n och såg vad som hade hänt. En stund senare blev vi evakuerade från hotellet. Just nu befinner vi oss i en park och väntar på vidare instruktioner, säger han.

Stämningen i parken där familjen von Frenckell befinner sig är relativt lugn.

- Det är relativt lugnt här. Vi hör ambulanser och folk är så klart oroliga. Det känns väldigt obehagligt och det lägger sordin på loppet som jag genomförde på en bra tid. Men det blir inget firande i kväll. Min familj hejade på mig och var vid målområdet då jag kom i mål så vi är bara glada att vi är välbehållna och att vi klarade oss, säger han.

Sjutton finländare deltog i Boston maraton.