Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Många tjuvar i farten på sistone i Österbotten

Från 2013
Uppdaterad 17.04.2013 14:25.
Fler stölder under sommaren
Bildtext Arkivfoto

Polisinrättningen i Österbotten har på sistone fått in flera anmälningar om stölder. I flera av fallen rör det sig troligen om samma gärningsman, men eftersom det är frågan om så många stölder kan inte alla vara utförda av samma person.

Polisen uppmanar nu folk att hålla ögon och öron öppna och rapportera till polisen om sina observationer. Även de minsta observationerna kan vara värdefulla för polisen. Under tjänstetid kan du ringa in dina tips till 071 8749 411 eller mejla rikostorjunta.pohjanmaa@poliisi.fi.

Natten till tisdagen klockan 00.30 stals en Mercedes Benz 200 personbil på Köpingsvägen i Malax. Bilens registernummer är ORK-201 och är av årsmodell 1988. Ett ögonvittne har sett en man köra iväg med bilen men eftersom det var mörkt trodde vittnet att det var bilens ägare.

Mellan 500 till 600 liter brännolja har stulits från en brännoljetank för uppvärmning på Karperövägen i Korsholm. Stölden har inträffat någon gång mellan den 3 och 15 april.

Någon gång mellan den 29 mars och 16 april har det gjorts inbrott i ett vindsförråd på Handelsesplanaden i Vasa. Två mattor har stulits.

Tjuvar hälsade på i ett daghem mellan måndagen och tisdagen. Tjuvarna har tagit sig in genom att söndra ett fönster. Än så länge har inget rapporterats som stulet.

I fredags har någon stulit en portmonnä med pengar och kort samt en Sony Cybershot digitalkamera ur en handväska vid Academill på Strandgatan i Vasa. Stölden har inträffat någon gång mellan klockan 18 och 21.