Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Stadsdirektören blåste noll

Från 2013
Uppdaterad 18.04.2013 04:57.
Borgå stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula blåser noll
Bildtext Zero-evenemangets beskyddare - stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula - sparkade igång kampanjen genom att blåsa noll.
Bild: YLE/Stefan Härus

Yle Nyheter Östnyland: Ungdomsledare Tove Karlsson och skolungdomarna Emilia Meling, Mikael von Schoultz och Daniel Fridefors

Programmet är inte längre tillgängligt

Ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern har redan under många år firat skolavslutning i Kokon och Borgåbacken i Borgå.

I fjol ville Borgå stads ungdomstjänster dämpa firandet i och med evenemanget Zero, där tanken var att ge ungdomar möjligheten att blåsa noll i alkometern och därmed få chansen att vinna fina priser.

I år har ungdomstjänsterna utvecklat evenemanget genom att bjuda in ungdomen redan i förberedelseprocessen. Men också andra grupper kan delta i projektet på olika sätt:

  • Föräldrar kan delta genom att köpa ett Zero-rockmärke för att visa att man stöder evenemanget. Med 2 euro visar man att man uppmuntrar de unga till nykterhet samtidigt som man gör programmet möjligt.
  • Företag kan finansiera projektet och bidra med produkter som blir priser i evenemanget.
  • Föreningar kan till exempel ansvara för sysselsättningen på evenemangstorget eller för kioskverksamheten och försäljningen.

Evenemanget Zero går i år av stapeln invid Kokonhallen och skateparken den 1 juni.

Arbetsgruppen för evenemanget Zero består av Borgå stads ungdoms- och idrottstjänster, missbrukarkliniken, stadens utbildningstjänster, ungdomsfullmäktige, polisen, Östra Nylands socialjour och församlingarna i Borgå.

Ytterligare information om Zero finns här.