Hoppa till huvudinnehåll

Hälsa

Livsmedel och säkerhet

Från 2011
Uppdaterad 17.04.2013 14:10.
Matlagning
Bild: Image Source

Min Morgon diskuterar livsmedel och hur man ska hantera dem för att undvika bakterier i maten. Med i studion är Annika Pihlajasaari, expert på livsmedelssäkerhet, som berättar mera om vilka livsmedel man ska vara särskilt försiktig med.

- I Finland är våra livsmedel relativt säkra så man behöver inte gå omkring och vara rädd för det man äter, säger Annika Pihlajasaari.

Pihlajasaari säger att det finns en del livsmedel man bör vara försiktig med. Själv äter hon inte djupfrysta utländska hallon utan att först hetta upp dem. Hon äter heller inte ostron. Bägge livsmedlen har en risk för vinterkräksjuka.

- 2009 uppkom över tjugo olika matförgiftningsepidemier på grund av utländska hallon, säger Pihlajasaari.

Livsmedlens kvalitet kan även påverkas av var och hur de förvaras. Man bör vara extra försiktig med kött och fisk och se till att de förvaras på det kallaste stället i kylskåpet.

Hör hela diskussionen med Annika Pihlajasaari i videoklippet nedan:

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Livsmedel och bakterier - Spela upp på Arenan

Ur Min Morgon 08.11.2011
Programvärdar: Bettina Sågbom och Henrik von Pfaler
Produktion: Cityportal AbDe medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Mer om ämnet på Yle Arenan