Hoppa till huvudinnehåll

Hälsa

Thomas träningstips

Från 2011
Uppdaterad 17.04.2013 14:10.
Thomas Tallberg
Bild: Cityportal Ab

Thomas Tallberg, personlig tränare, bjuder här på olika träningstips som är lätta att göra hemma.

Tycker du det är jobbigt att ta dig till gymmet? Tränar du hellre ensam än med andra människor? Här kan du se Thomas Tallberg, personlig tränare, demonstrera enkla övningar som går bra att göra hemma eller på andra ställen som passar just dig.

För ett år sedan bytte Thomas Tallberg karriär från att ha jobbat på en investeringsbank till det som han var mest intresserad av: träning och sport. Hans kompisar uppmuntrade honom och han bestämde sig då för att bli personlig tränare. Han gick en utbildning för att få den kompetens han behövde och körde igång.

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna rumpan och låren - Spela upp på Arenan
Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna biceps - Spela upp på Arenan

En personlig tränare kan hjälpa en att komma igång med träningen och se till att man kommer sig till träningen.
- För de som tränar mycket och är i god form så kan också den personliga tränaren också fungera som en träningspartner som sporrar en och som utvecklar träningen, säger Thomas.

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna ryggen - Spela upp på Arenan

I videoklippet överst kan du höra Thomas berätta mera om sig själv och om personlig träning.

I den första delen av träningsserien (Min Morgon 29.8.2011) visar Thomas rörelser som tränar rumpan och låren. I den andra delen tränar vi biceps, till exempel med hjälp av en dammsugare (Min Morgon 5.9.2011).

I den tredje delen av träningsserien visar Thomas rörelser som tränar ryggen (Min Morgon 12.9.2011). Det kan man göra relativt enkelt och det enda som behövs är en kvast. I den fjärde delen visar Thomas hur man kan träna vaderna med hjälp av en tennisboll (Min Morgon 19.9.2011).

I den femte delen kan du se hur du kan träna axlarna med en kvast och några klädhängare med kläder på (Min Morgon 03.10.2011).

I den sjätte delen visar Thomas hur man kan träna magmusklerna med hjälp av en påse potatis (Min Morgon 10.10.2011).

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Armhävningar - Spela upp på Arenan

I seriens sjunde del visar Thomas hur man kan göra armhävningar hemma. Han gör dem med hjälp av ett soffbord och visar också hur det lönar sig att stretcha efteråt (Min Morgon 17.10.2011).

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna triceps - Spela upp på Arenan

Thomas fortsätter att träna armarna i seriens åttonde del. Den här gången tränar han utom hus tillsammans med Susann Lundberg, och visar hur man kan träna sina triceps mot en parkbänk. Det är en rörelse som passar bra att göra till exempel då man är ute och springer men också vill träna armarna (Min Morgon 07.11.2011).

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna med kettlebell - Spela upp på Arenan

I den nionde delen av serien tränar Thomas och Susann Lundberg med hjälp av en kettlebell. Man kan variera de olika rörelserna och därmed träna olika muskelgrupper i kroppen (Min Morgon 14.11.2011).

Min morgon: Hur mår du?: Inslag: Träna balansen - Spela upp på Arenan

I den tionde delen av serien tränar Thomas och Susann Lundberg balansen med några enkla övningar. (Min Morgon 21.11.2011).

Ur Min Morgon
Programvärdar: Matilda Gyllenberg och Henrik von Pfaler
Redaktör för inslagen: Anna-Karin Grönroos
Produktion: Cityportal AbDe medicinska råden på denna webbplats är riktgivande. Kontakta alltid hälsovården ifall du oroar dig för din hälsa.

Mer om ämnet på Yle Arenan