Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Mubarak inför rätta i maj

Från 2013
Uppdaterad 17.04.2013 17:37.
Bildtext Hosni Mubaraks hälsa har sviktat under tiden i fångenskap. Efter rättegången på måndag fördes han tillbaka till ett militärsjukh

Egyptens före detta president Hosni Mubarak får sin rättegång den 11 maj. Mubarak dömdes redan förra sommaren, men domen har överklagats.

Efter att datumet för Mubaraks rättegång slagits fast beordrades hans förflyttning tillbka till fängelset. Mubarak har tidigare vistats på ett militärsjukhus på grund av dålig hälsa.

Han står åtalad för att vara medskyldig till morden på nästan 850 människor under folkupproret i Egypten, som skedde i samband med den arabiska våren 2011.

Den nya rättegången skulle påbörjas på lördagen, men planerna gick i stöpet då domaren hoppade av samma dag.

Fallet gick sedan vidare till enn appelationdomstol som i sin tur på måndagen frigav Mubarak i väntan på den nya rättegången. Den före detta presidenten blev ändå kvar i häktet eftersom han också skall stå till svars för korruptionsåtal.

Under tiden i fängelse har hans hälsa försämrats avsevärt och han har flera gånger tagits in på sjukhus. Den 84 år gamla Mubarak har lidit av chock, depression och högt blodtryck.

Läs också:
Mubarak fortsättningsvis bakom galler
Domaren hoppade av Mubaraks rättegång
Hosni Mubarak får en ny rättegång