Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Domstol i Boston bombhotad

Från 2013
Uppdaterad 17.04.2013 23:30.

Obekräftade rapporter om att en gärningsman gripits för bombattentaten i Boston har tillbakavisats av myndigheterna. Samtidigt har den Federala domstolen i Boston evakuerats på grund av ett nytt bombhot under onsdagen . Det är fortfarande oklart om en misstänkt person identifierats eller inte.

Rapporter från Boston berättade på onsdag kväll om att en analys av videomaterial från två skilda upptagningar ledde till att den misstänkte kunde identifieras mindre än 48 timmar efter attentatet.

Bildmaterialet lär ska komma från ett lokalt TV-bolag och en butiks övervakningskamera och vara filmat i närheten av den andra explosionen som ägde rum på måndag.

Polisen har inte ännu bekräftat ifall uppgifterna om den identifierade gärningsmannen stämmer eller inte. Myndigheterna ska uttala sig om saken på en presskonferens vid midnatt finsk tid.

Felaktiga uppgifter om gripandet

En källa uppgav på onsdagen för CNN att gärningsmannen gripits. Nya uppgifter från polisen i Boston kunde senare dementera påståendet.

Strax efter att nyheten om gripandet kablats ut måste en domstolsbyggnad i Boston evakueras på grund av ett bombhot. Byggnaden var omringad av personer som hoppades få en skymt av den person de trodde att polisen hade gripit.

Läs också:
Bomberna i Boston utreds som terrorattack