Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Jump med Kris Kross i Hit, men...

Från 2013
Uppdaterad 07.06.2013 10:48.
Kris Kross
Bild: Kris Kross

Hitmen tar denna gång upp bl.a. de amerikanska instrumentala rymdrockarna Maserati och skiv- och liveaktuella Kashmir från Danmark. Mårten funderar kring ett par vinylskivor som kostade 1 euro/styck på loppmarknad i Jakobstad och som en lyssnare sänt oss. Hitmen med Dan Eskil Jansson, Mårten Svartström och Marcus Rosenlund. Hitmen i Radio Vega söndag den 21.04 kl. 17.10.

”Hit, men inte längre?”

Nu lyfter vi fram en klassisk hip-hop-listetta i USA från år 1992. Det här var den snabbast säljande singeln där på 15 år, och den låg som listetta i hela åtta veckor i sträck. Och med det blev den här låten den singel som legat längst non-stop på toppen av den amerikanska hitlistan sedan ”Every breath you take” med The Police nio år tidigare. Bägge innehade de första-placeringen lika länge – alltså två månader i sträck.
Dessutom blev singeln listetta även på Nya Zealand och Australien, och en list-tvåa i Storbritannien.
Och det var ju inte så illa med tanke på att killarna i den här duon endast var 12 respektive 13 år gamla när dom gav ut singeln. Det var en 18-årig rappare och skivproducent som upptäckte grabbarna i ett shopping-centrum i Atlanta. Pojkarna hette Chris "Mac Daddy" Kelly och Chris "Daddy Mac" Smith. Och deras namn återspeglades se’n i namnet på deras duo. Denna veckas förslag till ”Hit, men inte längre” är ”Jump” med Kris Kross.