Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Gymnasieelever gör nyheter med Yle

Från 2013
Uppdaterad 19.04.2013 08:50.
En grupp elever från Kattan i Åbo som deltar i projektet Veckans skola april 2013.

Elever från Katedralskolan i Åbo, Borgå gymnasium och Vasa övningsskolas gymnasium samarbetar med Svenska Yle inom ramen för projektet Veckans skola. De kommer att producera artiklar, notiser, kolumer, bildserier eller videoklipp för Yles webb.

En elev har dyslexi, en elev är helt utan idéer just nu men hoppas på inspiration, en elev är expert på fotografering och alla 18 elever har fullt upp med andra skolarbeten och inlämningsarbeten.

Men Katedralskolans elever är ändå ivriga på att skriva artiklar om aktuella saker som berör dem själva och deras skolvardag.

Måndagen den 22 april inleder Svenska Yle nämligen samarbetsprojektet Veckans skola med tre skolor i Svenskfinland: Katedralskolan i Åbo, Borgå gymnasium och Vasa övningsskolas gymnasium. Katedralskolans elever är först ut. Under veckan ska alla 18 elever producera en artikel, en notis, en kolumn, en bildserie eller ett videoklipp var.

Artiklarna kommer att publiceras på svenska.yle.fi/skola och sidan uppdateras dagligen. Artiklarna kommer också att lyftas upp på svenska.yle.fi:s första sida. De kommande veckorna kommer Yles nyhetssidor på webben alltså att innehålla betydligt fler artiklar och bilder från den finlandssvenska skolvardagen.