Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Nya låtar i Radio Vega

Från 2013
Uppdaterad 19.04.2013 12:39.
Bildtext Oskar Linnros jobbade dag och natt med nya skivan. Du har höra den i Radio Vega.

Beat this Summer - Brad Paisley

Även om denhär låten är hämtad från hans 9:de album så är Brad ännu relativt okänd för den breda publiken i Europa. Kritikerna i USA har kallat den här låten för alternativ country och ger beröm åt Brad för att han här vågar ta ut svängarna både musikalsikt och sångmässigt och ge sig på toner som han annors skyggar för en aning.

Everything you didn´t do - Jamie Cullum

1999 producerade han sin första skiva för 98 pund och den trycktes i 500 exemplar. Idag säljs enstaka exemplar på ebay för skyhöga priser. Hans 6:te album kommer i maj och han använde sig av en lite annorlunda medtod denhär gången för att få fram materialet. Jamie Cullum använde sig av billiga loppis-instrument och billig utrustning då han skrev materialet innan han gick in i studion.

Hur dom än - Oskar Linnros

Sundbybergssonen och före detta Snook-medlemmen Oskar Linnros slog igenom med dunder och brak våren 2010, när han släppte solodebuten ”Vilja bli”. Skivan blev en av årets mest omtalade och Linnros belönades med en Grammis för årets nykomling.
”Jag har jobbat dag och natt i 18 månader med att försöka göra bättre och hårdare musik”, skriver han bland annat på sin Facebook sida.

Scene of the crime - Jill Johnson

Hon slog igenom i Melodifestivalen 1998 då hon vann med låten ”Kärleken är” men redan som 12-åring började hon uppträda med countrybandet Tomboola Band och turnerade i Norge och Danmark. En kort period sjöng hon mest på svenska men sedan gick Jill Johnson tillbaka till sina countryrötter. Det här är ett spår från hennes 18:de album.

Annorlunda illa - Annika Cleo

Annika Cleo
Bild: YLE

Annika Cleo har etablerat sig både i Sverige och Finland men för tillfället är det Finland och Ekenäs som gäller. Om sin nya skiva så skriver hon så här på sin hemsida:
”Resan med "I Ultrarapid" började redan när jag som tonåring älskade att gå till Akademens bokhandel i Helsingfors för att där botanisera i finlandssvenska poeters alster”.

För några år sedan skapade Annika tillsammans med regissören Dan Henriksson musikföreställningen Säj till om jag stör! på Klockriketeatern och den blev grunden till den här skivan då Annika fick fritt välja och vraka i den finlandssvenska poesiskatten och kom att tonsätta dikterna. Skivan är producerad av Speedy Saarinen.