Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mikrober i fyra av fem prover i Merituulen koulu

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Bildtext Det har tagits många prover i Merituulen koulu
Bild: Ingå kommun/Delete Tutkimus Oy

Provresultaten från Merituulen koulu i Ingå visar att det finns mikrober och mögelsvamp i skolan. I fyra av fem provresultat hittades spår av dessa.

Redan tidigare har kommunstyrelsen fattat beslut om att skolan skall tömmas och verksamheten kommer att flyttas till Västankvarn.

Alla beredda på skolflytt

Ingås fastighetschef Ilmari Viljanen säger att elever och lärare från Merituulen koulu börjar skolarbetet i Västankvarn måndagen den sjätte maj.

- Så har vi planerat, men vissa praktiska frågor är fortfarande olösta. Sannolikt blir flytten dock den dagen, säger Viljanen.
Han berättar att alla provresultat ännu inte är klara, men att resultaten från de senaste provtagningarna knappast avviker särskilt mycket från de resultaten man nu har till sitt förfogande.

- Renoveringsarbetet kommer kanske igång i slutet av maj eller början av juni. Enligt beräkningarna kommer arbetet att ta ungefär ett halvt år. Det betyder att Merituulen koulus elever börjar sin hösttermin i Västankvarn, säger Viljanen.
Han berättar att ingenjörsbyrån Vahanen och provanalysföretaget Delete tillsammans skall utreda hur omfattande renoveringsarbeten som krävs.

Merituulen koulu flyttar till Västankvarn

Snart kan mögeldrabbade Merituulen koulu saneras