Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Anvias resultat sjönk

Från 2013
Uppdaterad 04.05.2016 13:15.
Anvia

Anvia-koncernens resultat sjönk under första delen av det här året jämfört med samma tid i fjol. För januari till mars blev resultatet 1,6 miljoner euro jämfört med 3 miljoner för samma period i fjol.

Också omsättningen sjönk under första kvartalet jämfört med samma tid i fjol, omsättningen under januari till mars i år var 28 miljoner euro jämfört med 29,5 miljoner i fjol.

Orsaken är enligt Anvias tf. vd Harri Suokko att Anvia TV:s verksamhet i antennätet avslutades på våren i fjol. Dessutom har den allmänna osäkerheten inom ekonomin gjort att företagskunderna anskaffat färre IT-tjänster. Efterfrågan på datakommunikationstjänster har däremot inte påverkats.

Anvias rörelsevinst blev också minde under årets första kvartal rörelsevinsten sjönk från 2,2 miljoner till 2 miljoner euro. Personalminskningen som gjordes i höstas börjar så småningom synas i bolagets resultat.

Antalet bredbandsanslutningar fortsatte öka, främst tack vare det växande utbudet av tv- och videtjänster. Kabel-tv-anslutningarna ökade till över 76 000 i slutet av förra året när Korsnästågets centralantennandelslag blev en del av Anvia.