Hoppa till huvudinnehåll

Resa

Ett ganska ”cheesigt” inlägg

Uppdaterad 27.06.2014 11:23.
Bildtext Ost, ost, ost och mera ost. MUMS!

Kärlek. Det finns så mycket att säga om det ordet. Ett tema som det skrivits miljontals sånger om. En innebörd som verkar omöjlig att bli uttröttad på.

Man kan känna kärlek för så mycket. Sina vänner, sin familj, den stad som man bor i, ett husdjur, en ägodel, listan är lång. Men något som övervinner allt detta är kärleken till sin partner. Den är framför din näsa hela tiden vare sig du vill det eller inte. Den är det bästa som finns men kan även dra ner dig i fördärvet. Det är en otroligt fin linje mellan kärlek och hat. Det finns även en sida av kärleken som är frustrerande och den kallas saknad.

“Life is great. Cheese makes it better.” - Avery Aames

Den känslan upplever man väldigt starkt då man lever i ett förhållande där man är lycklig men geografiskt befinner sig på olika ställen. Det vi kallar distansförhållanden.

Det jag vill fokusera på nu är mitt förhållande till något mycket speciellt – en långvarig förälskelse. Den verkar bara bli mer och mer intensiv med tiden. En förälskelse som kan få mig att njuta, småle och bli varm i magen. Min stora förälskelse har flera namn och flera skepnader. Den kan kallas för Stilton, Chevrotin, Boursin, Manchego, Brie, Cheddar, Emmentaler, Halloumi, Feta... Listan är lång. Jag helt enkelt älskar ost. Ost i alla dess former. Jag kan lätt äta flera hundra gram ost i ett sträck, vilket jag vet att kanske inte är det mest hälsosamma man kan göra. Men vi har alla saker i livet vi unnar oss, som vi kanske inte borde.

På många pubar i London kan man få halloumiburgare, där biffen är ersatt med en stor bit halloumi. Cheddarosten används i samma syfte som vår gräddost, men ack vad mycket godare och rikare i smaken den är. Den smälter i munnen och gör varje morgonmål till en sensation. Och det bästa av allt är att ostar i London inte är i närheten av så dyra som i Finland. Så du har faktiskt råd att äta dem, trots att du är en fattig studerande.

Jag älskar ost!

Mer om ämnet på Yle Arenan