Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Hit, men... ”I’ll Be There For You” med Bon Jovi.

Från 2013
Uppdaterad 07.06.2013 10:49.
jon bon jovi
Bild: Yle

“Hit, men inte längre?”

“You Give Love a Bad Name”. "Livin' on a Prayer". "Bad Medicine". Tre klassiska Bon Jovi-listettor från det glada 80-talet. Men nu när Bon Jovi småningom är på väg hitåt för en liten arena-konsert, så kan det ju vara på sin plats att plocka fram en av deras kanske litet bortglömda listettor. Den här hitten är från år 1989 och det är deras hittills fjärde och sista listetta i deras hemland USA. Men.

Är låten verkligen skriven av Jon Bon Jovi och Richie Sambora som det står på konvolutet? För det finns de som menar att verserna påminner litet väl mycket om Beatles-låten ”Don’t Let Me Down”. Och då under slutet av 80-talet fanns det vissa inbitna hårdrock-fans som menade att refrängen var plankad från en outgiven låt av Joel Ellis och bandet Cats in Boots and Heavy Bones. Den här Joel Ellis kände Richie Samboras före detta flickvän Lehua Reid, och hon berättade hur Jon Bon Jovi och Richie Sambora brukade sitta tillsammans vid pianot i timtal med en låda full med kassettband med musik som folk hade skickat åt dem, i hopp om att Bon Jovi skulle spela in deras låtar.

Men enligt ex-flickvännen, så brukade Jon och Richie lyssna igenom sångerna och se vad de kunde knycka. Något de lär skall ha gjort skrattandes. Och en av de låtarna skulle då alltså ha varit Joel Ellis' låt. Det må vara hur det vill med den saken, för oberoende av vem som har skrivit den, så har vi den ändå på förslag till denna veckas ”Hit, men inte längre”. Och det är ”I’ll Be There For You” med Bon Jovi.

Hitmen bjussar denna gång på bl.a. Two Door Cinema Club från Nordirland och Texas från Skottland. Mårten funderar på att det är ishockey-vm på gång och då skall det rillas. Och spelas och sjungas om hockey. Och rillas. Hitmen med Dan Eskil Jansson, Mårten Svartström och Joakim Rundt. Hitmen i Radio Vega söndag 12 maj kl.17.10.