Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

”Ingen har försökt stoppa Kristas ESC-kyss”

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext Under övningarna kysste Krista Siegfrids körsångaren Reetta Korhonen.
Bild: EBU / Dennis Stachel

Efter Krista Siegfrids första repetitionen inför Eurovisionen i Malmö talas det mycket på sociala medier om kyssen hon ger sin körsångare Reetta Korhonen.

Finlands Eurovisionsrepresentant Krista Siegfrids figurerade i brittisk media under veckoslutet, då hon i en intervju för tidningen The Independent berättade att hon med sin sång vill uppmuntra Finland att godkänna en jämlik äktenskapslagstiftning.

Sångaren skapade också rubriker i april då hon på Eurovision in concert i Amsterdam avslutade uppträdandet med att kyssa sin körsångare. Nu ser det ut som att hon tänker behålla gesten i showen; under övningarna på onsdagen avslutade hon varje genomgång av uppträdandet med en kyss.

På webben sprids oron för hur kyssen två kvinnor emellan ska tas emot i Östeuropa. Det har spekulerats att arrangören EBU kommer att förbjuda Kristas kyss för att hålla medlemsländerna nöjda.

– Ingen har försökt hindra Krista från att kyssas, säger ändå körsångare Emelie Granvik. Pressen har försökt få det att låta som om uppträdandet är politiskt, men det har det aldrig varit från vår sida.

På Eurovisionswebbsidor sprids just nu en turkisk och en grekisk artikel som beskriver en eventuell lesbisk kyss på scenen som väldigt uppseendeväckande och som en svår bit för de TV-kanaler som sänder Eurovisionen.

Kristas Team ding dong känner ändå ingen press av de här ryktena.
– Det är härligt att vara här i Malmö, det finns så mycket kärlek runtomkring, konstaterar Emelie Granvik.