Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Topp fem på Västnylands webb

Från 2013
Mörk gata i Raseborg
Bildtext Mörka gator i Raseborg väcker till debatt.

Bromarvmamman som inte vill betala för sommardagis i Tenala var den mest lästa och debatterade artikeln på Västnylands webb vecka 19. Också de mörka gatorna i Raseborg har intresserat webbpubliken.

Artikeln om en mamma från Bromarv som anser att det är orimligt att betala för sommardagis i Tenala var den mest lästa på Västnylands webb förra veckan.
Ragna-Lise Karlsson tycker det är orättvist att hon tvingas betala för dagvård när dagiset i Bromarv håller sommarstängt. Reservplatsen är i Tenala och det blir helt enkelt en alltför lång sträcka att köra dagligen i tre veckors tid. Artikeln har gett upphov till en livlig debatt där många har valt att debattera under eget namn.

På andra plats förra veckan kommer artikeln om Essi som har två mammor. Billnäsbon Tina Blomqvist har en fyra månader gammal dotter tillsammans med sin partner Paula Ikonen. Familjen har fått kämpa för sina rättigheter.

Nyheten om att mörka nattgator bekymrar yrkesbilister i Raseborg kom på tredje plats på topp fem-listan vecka 19. Till följd av stadens sparkrav får raseborgarna räkna med mörka gator fram till skolstarten i augusti.

Den fjärde mest lästa nyheten förra veckan handlade om att ett bostadshus brann i Billnäs. Ingen människa skadades i olyckan men huset fick omfattande skador.

Skrotföretaget Romu Keinänen i Karis skulle vilja behandla betydligt mer ton skrot per år än vad det gör i nuläget. I ett utlåtande förordar miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg inte Romu Keinänens ansökan om nytt miljölov. Artikeln kom på femte plats vecka 19.