Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Tre exempel på självförverkligande

Från 2013
Uppdaterad 20.05.2013 19:16.
Bild: Yle/ Hans Johansson

Självförverkligande är ett gemensamt tema för gästerna den 20.5.

Saku Tuominen
Saku är är en mångsysslare utan gränser. Han blev känd som en av grundarna av produktionsbolaget Broadcasters. Broadcasters har varit en stor aktör inom finsk tv-produktion. Bolaget köptes upp av det svenska produktionsbolaget Zodiak Television. Saku har senare engagerat sig inom olika kreativa projekt inom mediebranschen. Han är med i ett företag med namnet Idealist Group. Företagets tes är att komma på goda idéer och förverkliga dem. Saku föreläser också bl.a. om förverkligandet av drömmar och att förverkliga sig själv.

Pippu Ahvenainen och Laura Kähkönen
Pippu och Laura ska genom att cykla femtusen kilometer tvärs över den amerikanska kontinenten för att samla in pengar för Unicef. Resan är en idé som Pippa och Laura kom på i skolan och som kändes tillräckligt galet för att förverkligas. Flickorna kände inte varandra innan cyklingsprojektet. Projektet förde dem samman.

Jari Sillanpää
Jari är en av de mest framgångsrika scenartister i Finland. Jari blev känd efter att han år 1995 kröntes till Finlands tangokung. Jari förbereder en turné på 19 konserter med namnet ”Liekeissä”. Liekeissä är också namnet på en av låtarna som Jari uppträder med i programmet. Låten är mer bekant från tv-programmet ”Vain elämää” i vilken olika artister gjorde egna versioner av varandras låtar. Låten ”Liekeissä” är ursprungligen framförd av Cheek.

Programmet sänds på måndagen den 20.5 kl. 21.00 på Yle Fem.

Mer om ämnet på Yle Arenan