Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Krista Siegfrids: ”Jag står bakom allt vi gjort”

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Krista Siegfrids.

Europa var inte redo för ding dong, konstaterar Krista Siegfrids efter att ha slutat på plats 24 av 26 i Eurovisionen. Hon tror att Europa inte var färdig för att se en kyss två kvinnor emellan.

– Jag är jättenöjd med vårt framträdande, det var perfekt och allt gick precis som det skulle. Jag tycker vi hade en fantastisk show och jag ångrar ingenting, säger Krista Siegfrids efter Eurovisionsfinalen.

Finland och bidraget Marry me kom tredje sist med 13 poäng.
– Jag står bakom precis allting som vi gjort, och hela Team ding dong också. Europa var inte redo för ding dong.

Krista säger att hon misstänker att det var kyssen som hon ger sin körsångare som kostade henne en bättre placering i tävlingen.
– Vissa delar av Europa är jättekonservativa. Det är synd, jag lever i 2013, säger hon.

Finland fick inga poäng av sina grannländer. Krista är förvånad över att Sverige inte gav henne några poäng, speciellt som hon fått så överlägset mycket uppmärksamhet under veckorna i Malmö. Å andra sidan kan också just det vara orsaken.

Krista har fått mycket ut av hela upplevelsen, bland annat massor med förfrågningar om uppträdanden och väldigt hängivna fans.

Segrarlåten Only teardrops tycker Krista att är bra, och Emmelie de Forest beskriver hon som söt.
– Jag unnar verkligen Danmark vinsten. Den var bra och en av mina favoriter. Framträdandet var genomtänkt och allt fungerade som det skulle.

Intervju: Bengt Östling