Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Designdiplomati

Från 2013
Uppdaterad 27.05.2013 11:19.
Programmet är inte längre tillgängligt

Elín Flygenring lämnar snart Finland efter fyra år som Islands ambassadör. Hon tycker kulturen är den bästa bron mellan länder. Och kultur borde ingå i alla diplomaters utbildning.

- På Island var designen och hantverket ett sätt att arbeta oss ur den djupa ekonomiska krisen. Det fanns inte mycket ljusglimtar för fyra år sedan, men vi började leta oss tillbaka till våra rötter och det liv som fanns före bankerna och pengarna, säger Elín Flygenring.

Pe Lang är en schweizisk mekaniker och konstnär, som började som programmerare och intresserade småningom mer för ljudteknik och fysik. På galleri Anhava i Helsingfors ställer han ut sina elektromagnetiska underverk av dansande ringar och gåtfulla elastiska skrivtecken.

Se video.

Julia Stoschek var en ung arvtagerska i Düsseldorf som bestämde sig för att bosätta sig en i gammal fabrik, som numera också är ett multimedialt museum.

Pixel tar också temperaturen på en hotad kulturform - kvartersbiografen - som nu tack vare digitaliseringen upplever en ny blomstring.