Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen

Ett historiskt guld inte nog

Från 2013
Uppdaterad 27.05.2013 08:55.
Tre av gatustafettens guldflickor Emilia Borgmästars, Mette Paavolainen och Rebecca Jung.
Bildtext Emilia Borgmästars, Mette Paavolainen och Rebecca Ljung.

Vörå samgymnasium vann den första gatustafetten för flickor. Det var det de siktade på. Och på att sätta rekordet på en nivå som ingen klår i första taget.

Emilia Borgmästars, Mette Paavolainen och Rebecca Ljung har hunnit dra andan efter segern i gatustafetten. Vörå sopade rent och tog guld, silver och en femteplats.

- Det var hård konkurrens om platserna i laget, alla satsade verkligen på att placera sig i något av de tre laget, berättar Emilia Borgmästars. Vi har många långsdistansare, skidlöpare och andra som sysslar med uthållighetsgrenar. Och vi utgick från att inte bara vinna, utan att spring på en bra tid.

Vörå samgymnasium första vinnare i gatustafetten för flickor.
Bildtext Vörå samgymnasium första vinnare i gatustafetten för flickor.

Flera löpare i det vinnande laget går nu ut skolan och kommer inte att vara med nästa år. Här är säkert en av hemligheterna bakom den grymma motivationen.

-Det var roligt, riktigt roligt att springa gatustafetten, säger Mette Paavolainen som gillar allt som är lite udda och annorlunda. Det är bara på Stafettkarnevalen man tävlar i sådana här grenar.

-Och att springa på gräs, det är så skönt, tillägger Rebecca Ljung.

Medan vi pratar har vinnarna hunnit dra på sig överdragskläderna. Det blir en rekordsnabb fotosession. Och så försvinner de med raska steg. Det är bara en kvart till nästa start.